8a Setmana de la Prehistòria: L’alimentació a la Prehistòria

Image (1) alimentacio-a-la-prehistoria.jpg for post 14604Entre els dies 2 de desembre i 5 de desembre de 2013, el Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida (GIP), amb la col·laboració del Museu de Lleida, organitza la 8a Setmana de la Prehistòria.

Aquest any la temàtica d’aquest cicle de conferències gira al voltant de la cuina entesa com un reflex cultural de qualsevol societat. Tres investigadors de prestigi, Palmira Saladie (IPHES, Tarragona), Josep Bosch (Museu de Gavà) i Joan Santacana (UB) ens aproparan a les estratègies de producció i consum de l’aliment al llarg de la Prehistòria. D’altra banda, es realitzarà un taller de confecció de pa prehistòric a càrrec del panader Ybán Yarza.

Els horaris i emplaçament de les conferències i del taller són els següents:

Conferències: (a l’Arxiu Històric)

–  Dilluns, 2 de desembre a les 20,00h: “Caçadors i caníbals a la Sierra de Atapuerca”, a càrrec de Palmira Saladie (IPHES, Tarragona)

–  Dimarts, 3 de desembre a les 20,00h: “L’alimentació dels primers pagesos. Solució o problema?”, a càrrec de Josep Bosch (Museu de Gavà)

–  Dimecres, 4 de desembre a les 20,00h: “La cuina dels ibers: una aproximació antropològica”, a càrrec de Joan Santacana (Universitat de Barcelona)

–  Dijous, 5 de desembre a les 18,00h, activitat complementària que es realitzarà al Museu de Lleida “Hagamos pan prehistórico! Teoría y práctica de la panificación”, dirigida per Ybán Yarza.

Tant les conferències com el taller són activitats gratuïtes, però cal apuntar-se prèviament al taller de confecció de pa per tal de poder-hi participar.

| Per a més informació, descarregueu el tríptic en pdf |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s