Atles de Patologies de Materials Online

L’Atles de Patologies de Materials és un projecte creat per cobrir un espai de coneixement sobre les alteracions que afecten als materials que componen els béns patrimonials i és acessible online.

Com a projecte, l’Atles neix sota l’empara de Cetec-patrimoni (Centre de Tecnologia per a la Conservació de Patrimoni), i la col·laboració de diverses institucions. La seva voluntat és que sigui un projecte en construcció permanent, gràcies a la participació de tots els qui ho desitgin.

L’Atles s’articula mitjançant fitxes que nomenen, descriuen i mostren formes d’alteració que afecten als materials patrimonials, siguin de la naturalesa que siguin. Les fitxes, en si mateixes, recolliran aquells aspectes necessaris que justifiquin el nom de la patologia.

L’objectiu de l’Atles és ajudar a comprendre i difondre els aspectes relacionats amb la degradació dels materials per contribuir a la seva conservació. L’establiment d’un llenguatge comú pot ajudar a normalitzar la comunicació entre els agents que intervenen en els processos de conservació. De la mateixa manera, pretén ser una eina d’ajuda per a la formació d’especialistes i l’intercanvi d’experiències.

|Accediu a l’Atles clicant aquí |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s