Vídeo: “Teixits enterrats”

Image (1) video-teixits-agramunt.jpg for post 15702El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa ha publicat recentment un vídeo d’excel·lent factura: “Teixits enterrats”, on s’explica en detall el procés de restauració i redescoberta de les peces de vestir trobades en el sarcòfag de pedra del campanar de l’església de Santa Maria d’Agramunt, que contenia un doble enterrament (un home i una dona).

No es tracta d’indumentària funerària, sinó de peces portades en vida amb les quals van ser enterrats aquests dos personatges. Per la seva cronologia  -s. XIV-  les peces d’Agramunt són, per ara, les restes d’indumentària civil més antigues conegudes a Catalunya.

La dona portava una gonella i una lligadura al cabell; l’home conservava una còfia encara adherida al crani, i una calça lligada a la cama esquerra;  també s’hi va trobar una peça rectangular que podria haver estat un mantell o haver fet de cobertor dels cossos.

La Generalitat de Catalunya ha fet dipositari de les peces el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, responsable de la seva conservació i que les cedeix temporalment a l’Ajuntament d’Agramunt segons el conveni específic signat entre ambdues institucions.

Els teixits trobats a Agramunt van ser tema de la conferència de la temporada de la Tribuna d’Arqueologia 2010-2011: “Recuperació, estudi i restauració de les restes d’indumentària trobades al sepulcre del peu del campanar de Santa Maria (Agramunt, Urgell)”, realitzada el 9 de març de 2011.

| Per accedir al vídeo cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.