Exposició: “Mediterrani. Del mite a la raó” a CaixaForum Barcelona

El rapte d’Europa, S. IV aC © Allard Pierson Museum, Amsterdam
El rapte d’Europa, S. IV aC © Allard Pierson Museum, Amsterdam

Del 28 de febrer al 15 de juny de 2014 romandrà oberta a CaixaForum Barcelona l’exposició “Mediterrani. Del mite a la raó”, i el proper divendres dia 28 a les 19,00 hores està prevista la conferència “Mediterrani” a càrrec de Pedro Azara, comissari de l’exposició, la primera d’un seguit de xerrades i altres activitats que es desenvoluparan a l’entorn de l’exposició.

A mitjans del primer mil·lenni abans de Crist, a les costes orientals del Mediterrani es van generar noves concepcions del món que han estat essencials per al desenvolupament cultural europeu. El qüestionament de la necessitat dels déus per desxifrar els enigmes del cosmos; l’organització de ciutats al voltant d’un espai central comú -l’àgora o el fòrum- com a lloc favorable a la trobada i al diàleg, i una nova consideració de la persona que substitueix la força del guerrer per la força interior del filòsof van sorgir en el món grecollatí antic.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.