Descoberta paleontològica a Les Pinyeres

Imatge de les restes fòssils localitzades a Les Pinyeres (El Masroig) pel Sr. Antoni Fornés Garci
Imatge de les restes fòssils localitzades a Les Pinyeres (El Masroig) pel Sr. Antoni Fornés Garci

L’octubre de 2010 el Servei d’Arqueologia i Paleontologia va rebre l’avís, per part del Sr. Josep Fornés, Director del Museu Etnològic de Catalunya, de la caiguda d’una roca calcària a la carretera local que va del Masroig a Bellmunt de Priorat, i que en esberlar-se va permetre observar que contenia ossos fòssils d’un macrovertebrat i diversos fragments de closca de tortuga.

La roca i les restes fòssils de vertebrat, encara en vies d’estudi, daten de l’Eocè (de 34 a 56 milions d’anys), i han estat objecte d’un article a la revista del Masroig Canya i Gram per part del geòleg del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, Albert Vidal.

L’article, que es pot consultar per Internet, resumeix l’estat dels coneixements paleontològics de l’Eocè al Priorat i aprofita la troballa com a pretext per a fer un viatge imaginari 50 milions d’anys enrere per intentar esbrinar com haurien estat el paisatge i la vida en aquell període.

| Per a consultar l’article cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.