Sortida cultural a Xipre

El MAC-Barcelona organitza un viatge cultural a l’illa del període orientalitzant (Xipre) del 31 de març al 5 d’abril de 2012.

Xipre conserva increïbles jaciments de l’època anomenada orientalitzant, entre els segles X i VII aC, moment en el qual es van crear els alfabets fenicis i grecs i les diferents costes del Mediterrani varen entrar a la història. Les seves ciutats principals són les de les illes circumdants: Salamis, Enkomi, Paphos, Koirion, Amathus o Kirios, que conserven magnífiques restes de totes les èpoques de l’antiguitat. El descobriment de la necròpolis real de Salamis va proporcionar riquíssimes sepultures amb carros, animals i servents enterrats al costat dels seus amos.

L’actual divisió de Xipre en dues zones, la grega i la turca, no impedeix gaudir d’una illa amb àmplies i modernes instal·lacions que fan de Xipre una de les destinacions turístiques preferides del Mediterrani oriental. L’illa té  quatre indrets que són Patrimoni de la Humanitat: les esglésies bizantines de les muntanyes de Troodos, la serralada i les ciutats de Paphos i Khirokhitia.

| Per a més informació, cliqueu aquí |


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.