Els arqueòlegs excaven una casa ibèrica al jaciment del Castellet de Banyoles (Tivissa, Ribera d’Ebre)

Image (1) castelletarqueologia.jpg for post 4393Durant el més de desembre de 2011 s’ha realitzat una nova campanya d’excavacions a la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles (Tivissa) que ha permès realitzar diverses destacades.

La zona excavada es troba dins dels dos barris de cases, descoberts ens els darrers anys, amb edificis de 3000 m2 i grans patis interiors, motiu pel qual s’ha interpretat coma residències de l’aristocràcia de la ciutat.

Concretament, la casa descoberta en aquesta darrera campanya, és de dimensions més petites, però destaca pel seu rebedor porxat. Entre els materials recuperats a la casa, d’una antiguitat de més de 2.000 anys, s’ha trobat un penjoll d’or i part d’un plat de vidre.

A més a més, s’ha pogut constatar que la cas va ser destruïda per un incendi, segurament provocat pel conflicte entre els ibers del Castellet de Banyoles i els romans en motiu de la seva arribada per lluitar contra els cartaginesos d’Anníbal durant la segona Guerra Púnica (finals del segle III aC.).

| Per a més informació us podeu adreçar aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.