“+ DONA!”, 14a edició del Cap de Setmana Ibèric

Image (1) cap-de-setmana-iberic.jpg for post 17749El cap de setmana del 4 i 5 d’octubre, els jaciments de la Ruta dels Ibers obren portes per omplir els jaciments d’activitats gratuïtes per a totes les edats: reconstruccions històriques, visites guiades i teatralitzades, tallers d’experimentació, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica, i altres activitats.

La Ruta dels Ibers va apostar per aquesta gran iniciativa amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania el llegat arqueològic protohistòric més important de l’Occident de la Mediterrània. Consolidat al llarg dels anys, aquest projecte és fruit de la col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i els ens gestors de cadascun dels jaciments que integren la Ruta.

En cada edició, el Cap de Setmana Ibèric proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política… A l’edició d’enguany, sota l’eix temàtic “+ DONA!. La dona al món ibèric”, hi ha organitzades una gran quantitat d’activitats per donar a conèixer el paper de la dona en la vida quotidiana  (com ara el teixit, la mòlta de gra i la cistelleria), les creences, els rituals, la maternitat, etc.

Formen part de la Ruta dels Ibers:

 • Ullastret (Ullastret, Baix Empordà)
 • Puig de Castellet (Lloret de Mar, La Selva)
 • Castell (Palamós, Baix Empordà)
 • Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès, Vallès Occidental)
 • Puig Castellar (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès)
 • Olèrdola (Olèrdola, Alt Penedès)
 • La Ciutadella (Calafell, Baix Penedès)
 • El Castellet de Banyoles (Tivissa, Ribera d’Ebre)
 • Sant Miquel (Vinebre, Ribera d’Ebre)
 • La Moleta del Remei (Alcanar, Montsià)
 • Coll del Moro (Gandesa, Terra Alta)
 • La Fortalesa (Arbeca, les Garrigues)
 • El Molí d’Espígol (Tornabous, Urgell)
 • El Turó de Montgròs (El Brull, Osona)
 • El Casol de Puigcastellet (Folgueroles, Osona)
 • L’Esquerda (Roda de Ter, Osona)

| Descarregueu el programa d’activitats complet en pdf |

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.