Jornada: “Les arrels premedievals de la cuina catalana. Els orígens de la nostra història gastronòmica”, a la Fundació Alicia, Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)

Image (1) Arrels-cuina-catalana.jpg for post 17572El dia 3 de novembre se celebrarà la Jornada: “Les arrels premedievals de la cuina catalana. Els orígens de la nostra història gastronòmica”, a la Fundació Alícia, a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages). L’acte està organitzat per l’Associació Catalana de Bioarqueologia (ACBA) i la Fundació Alícia amb l’objectiu de donar a conèixer l’estat actual dels coneixements sobre la història de l’alimentació abans de l’època medieval, sobre la base de la informació extreta a partir de les restes vegetals i animals que apareixen en els jaciments arqueològics i que estudien les diverses disciplines de la bioarqueologia.

La jornada s’adreça a totes les persones interessades per la història de la cuina, però vol especialment establir un pont i obrir un diàleg entre el món de la cuina i la bioarqueologia. Per això s’ha estructurat en cinc ponències dedicades a cinc grans fases cronològiques, dins de les quals es farà un èmfasi especial en els productes disponibles i els que es van incorporant a la nostra dieta en cada moment, les tècniques de tractament dels aliments i la relació que es pot establir amb alguns plats actuals de la nostra cuina.

El termini d’inscripció a la Jornada finalitza el 31 d’octubre

| Descarregueu el díptic amb el programa i butlleta d’inscripció en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.