Seminari: “Arqueomagnetisme: Aplicació del Paleomagnetisme a la datació de material arqueològic”

Image (1) Arqueomagnetisme.jpg for post 16806El proper dimecres 28 de maig de 10,30 a 11,30h es durà a terme el Seminari Tecnològic “Arqueomagnetisme: Aplicació del Paleomagnetisme a la datació de material arqueològic” a càrrec de la Dra. Elisabeth Beamud, responsable de la Unitat de Paleomagnetisme dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona CCiTUB.

L’arqueomagnetisme és una disciplina que estudia la magnetització romanent de les restes arqueològiques per deduir les propietats del camp geomagnètic en el passat. Es basa en dos fenòmens: 1. El camp magnètic terrestre no es constant ni en el temps ni en l’espai. 2. Molts materials arqueològics estan fabricats a partir d’argila o fang i, per tant, contenen òxids de ferro en quantitats importants, pel que poden magnetitzar-se i enregistrar la direcció del camp magnètic del moment de la seva formació o del seu darrer escalfament.
La datació arqueomagnètica es basa en la comparació entre la direcció del camp magnètic obtinguda a partir del material arqueològic i la corba de variació secular del camp magnètic per a la regió.

El Seminari és gratuït i està obert a tothom que hi pugui estar interessat. Donat que la capacitat de l’aula és limitada, és necessari confirmar l’assistència mitjançant el formulari web d’inscripció.

Lloc: Aula dels CCiTUB (c/ Lluís Solé i Sabarís, 1-3, Barcelona).

| Empleneu el formulari web d’inscripció clicant aquí |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s