Descobert un jaciment d’art rupestre al País Valencià amb figures de 7.000 anys d’antiguitat

Image (1) art-rupestre-Vilafranca.jpg for post 16832Fa uns dies es donava a conèixer un abric amb pintures rupestres localitzat al municipi de Vilafranca del Cid (Castelló) en què s’hi ha pogut identificar, fins al moment, dotze figures, humanes i d’animals que devien tenir uns 7.000 anys d’antiguitat. Les pintures representen escenes relacionades amb la caça, amb figures com ara d’arquers, braus i cabres.

Els treballs arqueològics de recuperació d’aquestes pintures es van dur a terme el novembre de 2014, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Vilafranca i el Ministerio de Cultura i han estat dirigit pels arqueòlegs Inés Domingo (ICREA/Universitat de Barcelona/SERP) i Dídac Román (Universitat de Tolouse Le Mirail/Universitat de Valencia.

Els arqueòlegs responsables de la intervenció han manifestat que les figures presenten nous elements i representacions insòlits en l’art rupestre llevantí, que properament donaran a conèixer un cop es dugui a terme l’anàlisi detallada de les pintures. Fins que es determinin les mesures de seguretat que s’hi adoptarà, pel moment, la localització de les pintures es mantindrà en secret.

El jaciment localitzat permetrà relacionar les pintures de Valltorta-Gasulla amb les del Baix Aragó, ja que es troben en un zona de trànsit entre les dues zones. Fins ara se suposava que hi havia una connexió entre elles però encara no s’havia trobat el nexe que les unís. Aquesta important troballa suma nous valors a les pintures rupestres de l’arc llevantí, inscrites a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.