Obituari: Mor Frederic-Pau Verrié

Obituari: Mor Frederic-Pau Verrié
Frederic-Pau Verrié i Faget. Fotografia: Ricard Cugat

El passat dissabte 11 de febrer va morir a Barcelona, l’historiador Frederic-Pau Verrié i Faget (Girona, 1920-2017), gran especialista en pintura gòtica catalana, arqueòleg i editor. Va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi en 2001. En la seva trajectòria personal destaca el seu compromís en la seva lluita antifranquista.

Va estudiar a l’Escola Massana i es va llicenciar a la Universitat de Barcelona. En 1946 va obtenir una plaça d’arxiver a l’Institut Municipal d’Història. Havia viscut la Guerra Civil i la desaparició de la Universitat de la República. Va ser un dels fundadors de la revista Ariel, una de les publicacions que reivindicaven la recuperació del català com a llengua de cultura. El 1953 va ser processat i repressaliat  per activitats polítiques.

En els períodes de 1970-972 i de 1980-1985 va ser director del Museu d’Història de Barcelona. Va dirigir l’excavació del primitiu baptisteri cristià de Barcelona i va ser un dels impulsors del projecte de la renovació del subsòl arqueològic i la recuperació de l’espai sota les voltes del Tinell. Com a director del museu, va redactar el projecte de reforma i ampliació del museu de 1982.

En la seva faceta d’editor va publicar títols tan destacats com les ”Elegies de Bierville’ de Carles Riba i ‘La pell de brau’ de Salvador Espriu.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.