Projecte de documentació i identificació tipològica de metalls

Image (1) Corretja-rectangle.jpg for post 6166El Laboratori d’Arqueologia de la Universitat de Lleida i la Secció d’Arqueologia de la Paeria han dut a terme, durant l’any 2011, un projecte de documentació i identificació tipològica dels metalls conservats al magatzem arqueològic (ferro i bronze).

Entre les peces que han estudiat, es troben un grup de sivelles de bronze d’època medieval, decorades amb motius cisellats i daurades al mercuri. L’estudi ha servit per demostrar la importància de les fonts manuscrites (molt riques en informació sobre aquests objectes), i fonts iconogràfiques, (que contenen paral·lels exactes representats en  retaules gòtics), en el procés de documentació de les col·leccions arqueològiques que es conserven en els nostres museus i jaciments. El resultat d’aquest estudi es presentarà al congres Medieval Meeting d’aquest any.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.