Jornades Europees de Patrimoni 2023. Patrimoni viu

Del 13 al 15 d’octubre tindrà lloc una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Considerades l’esdeveniment cultural participatiu més important d’Europa, a Catalunya se celebren des del 1991 i les impulsa el Departament de Cultura amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

Ajuntaments, entitats i agrupacions culturals d’àmbit local organitzen tota mena d’activitats amb l’objectiu de facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural. Un patrimoni concebut com un bé comú tant en l’àmbit local com en l’àmbit europeu. Un esdeveniment on cal destacar la valuosa col·laboració de totes les entitats i municipis d’arreu de Catalunya implicades un any més en aquesta celebració.

Durant els tres dies de celebració, la ciutadania podrà gaudir de prop de 500 activitats i experiències gratuïtes per a tots els públics, organitzades per diferents entitats de 215 municipis catalans. Una gran oportunitat per acostar-nos i endinsar-nos en el monuments, conjunts històrics, museus i jaciments catalans i conèixer la diversitat, la riquesa i els atractius del patrimoni cultural català.

JEP 2023. Patrimoni viu

Aquest any 2023, amb el lema proposat pel Consell d’Europa, “Patrimoni viu“, es vol posar èmfasi en les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació. Es proposa examinar com el patrimoni d’ahir s’ha convertit en el patrimoni d’avui i com aquest, gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement, es pot salvaguardar per a les generacions futures.

Totes les activitats programades es poden consultar al web de les Jornades, on es troba l’agenda en línia que permet cercar les activitats per diversos criteris com el municipi i la tipologia.

Consulteu el dossier de premsa de les jornades en pdf

Consulteu la nota de premsa del Departament de Cultura

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.