Congrés El Neolític Mitjà a Catalunya

El Museu de Solsona, l’Institut de Recerques envers la Cultura (IREC) de Cardona i el Grup de Prehistòria del Solsonès (GPS) organitzen un congrés sobre el neolític mitjà a Catalunya, que tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre de 2023.

L’objectiu del congrés és orientar la recerca futura a partir dels continguts que es coneixen actualment. Fer una actualització del coneixement per saber quin és el punt de partida, posar sobre la taula tots els estudis i opcions que podrien ajudar a obtenir noves dades en tots els àmbits possibles i esperonar noves recerques i grups de treball.

El format proposat és el de la transferència d’informació a partir de l’estratègia de treball socialitzat basada en les tècniques expositiva i de demostració per tal de contribuir a la millora de la recerca del neolític mitjà a Catalunya.

La jornada de treball del dia 12 d’octubre es dividirà en quatre grans blocs: POBLAMENT, ECONOMIA, SOCIETAT SIMBOLISME i ALTRES REALITATS. Cadascun d’ells s’iniciarà amb una ponència que exposarà l’estat de la qüestió actual, basant-se en els darrers estudis, no en la informació més antiga. Després d’aquesta primera intervenció es donarà pas a la presentació de recerques concretes més recents. Aquestes es faran mitjançant pòsters i una breu explicació. Finalment, cada bloc es tancarà amb un debat que s’enregistrarà i que és d’on han de sortir propostes de futur.

El dia 13 d’octubre es durà a terme una sortida de camp a la Vall Salina de Cardona. Aquesta sortida és organitzada per l’IREC i pensada per a donar a conèixer l’explotació de la sal durant el neolític mitjà en aquest punt geogràfic mitjançant una jornada de treball. Trobareu tots els detalls en el programa.

Finalment, el dia 14 d’octubre hi haurà dues xerrades a càrrec de l’IREC i el GPS. Ambdues entitats donaran a conèixer el neolític mitjà a la nostra zona a partir dels estudis propis realitzats.

Per a més informació, consulta del programa i inscripcions consulteu la web del Museu de Solsona

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.