IV Seminari d’arqueologia experimental. La talla lítica experimental

Els propers dies 16, 18, 19 i 20 de maig el Museu d’Arqueologia de Catalunya organitza el IV Seminari d’arqueologia experimental, amb el títol La talla lítica experimental.

La talla experimental de roques dures és una pràctica fonamental dels estudis que es realitzen sobre la indústria lítica tallada. L’ús de l’experimentació en la talla lítica permet abordar temàtiques molt diverses, generalment de caràcter tecno-funcional però també d’índole social. Una altra qüestió i que no és gens banal, és la transcendència pedagògica en l’entorn universitari i de formació informal que té aquesta pràctica, ja que és una eina de gran utilitat per a la comprensió dels processos tecnològics del passat.

Aquest seminari té com a objectiu entendre els processos bàsics de les produccions lítiques en el marc d’una llarga diacronia que abasta des de les primeres eines a les més notables produccions del final de la prehistòria. Els docents compten amb una amplíssima expertesa en projectes d’experimentació sobre indústria lítica tallada i en la docència a tota classe de públics.

El seminari es farà en línia el dia 16 de maig i de manera presencial des del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Empúries els dies 18, 19 i 20 de maig. La jornada en línia és gratuïta i les jornades presencials són de pagament.

Per a més informació i inscripcions consulteu la web del Museu

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.