Recull bibliogràfic d’Arqueologia i Paleontologia, març 2023

Ja es troba disponible el número especial 100 (març 2023) del recull bibliogràfic especialitzat en arqueologia i paleontologia que s’elabora des del Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

En aquest cas s’ha centrat en la temàtica del poblament al neolític antic i mitjà objecte de la trobada científica “JORNADA D’ESTUDI D’ARQUEOLOGIA PREHISTÒRICA HÀBITAT A L’AIRE LLIURE AL NEOLÍTIC ANTIC I MITJÀ A CATALUNYA: NOUS ELEMENTS PER A UNA SÍNTESI” celebrada a Canovelles el passat 25 de març.

Aquest recull bibliogràfic, no exhaustiu, és el resultat del buidatge dels materials bibliogràfics i documentals centrats en aquesta recerca i vol ser un instrument útil per a tots els especialistes en el tema, per als professionals que, fruit de les intervencions arqueològiques preventives, s’hagin d’afrontar al repte de formar-se i interpretar restes corresponents a un ampli ventall tipològic i cronològic de jaciments i per als estudiants d’aquestes disciplines.

El recull es presenta en un format dinàmic -que incorpora les imatges de les publicacions i els enllaços als textos de les publicacions digitals o al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC)- ordenat per ordre alfabètic d’autors i també per zones geogràfiques: Àrea Meridional i Terres de l’Ebre, Àrea Prelitoral i Central, Conca del Segre i Pirineus orientals, Empordà i regió septentrional, Treballs d’àmbit europeu i Treballs a altres punts de la Península Ibèrica. Així mateix, incorpora dues entrades més dedicades a Tesis doctorals i Congressos monogràfics.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.