Inauguració de l’exposició «Oxirrinc. El llegat del nostre passat»

El proper dimarts 7 de març, a les 19 hores, s’inaugurarà l’exposició «Oxirrinc. El llegat del nostre passat», organitzada per la Missió Arqueològica d’Oxirrinc (Institut del Pròxim Orient Antic-IPOA) i la Universitat de Barcelona, a través dels vicerectorats de Doctorat i Personal Investigador en Formació, Emprenedoria, Innovació i Transferència, Patrimoni i Activitats Culturals i Recerca.

Amb aquesta exposició, la Missió celebra els trenta anys de treballs arqueològics a Oxirrinc (Egipte) per part de la Universitat de Barcelona.

Oxirrinc va ser un destacat centre religiós des dels seus orígens faraònics, però també al llarg del període persa, grecoromà, així com per a les comunitats cristiana i musulmana. El jaciment arqueològic d’Oxirrinc, ubicat a la localitat egípcia d’al Bahnasa —l’antiga Per-Medjed—, es troba a 190 quilòmetres al sud del Caire, i actualment és un dels cinc jaciments més grans d’Egipte.

La Missió Arqueològica d’Oxirrinc, amb un equip de recerca consolidat, va començar l’any 1992 sota la direcció del Dr. Josep Padró, actualment catedràtic emèrit de la UB, i del Sr. Mahmud Hamza, amb la titularitat de la Universitat de Barcelona i el Servei d’Antiguitats d’Egipte. El 2002 la Missió va esdevenir exclusivament de la Universitat de Barcelona, i des de l’any 2019 la titularitat és de l’Institut del Pròxim Orient Antic d’aquesta universitat. Actualment dirigeixen la Missió, en la qual ja fa trenta anys que es treballa de manera ininterrompuda, la Dra. Maite Mascort i la Dra. Esther Pons.

L’exposició es podrà visitar al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona entre el 7 de març i el 21 d’abril de 2023.

Per a més informació consulteu la web de la Universitat de Barcelona

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.