Tribuna d’Arqueologia 2023. Nova temporada del cicle de conferències

El dimecres 1 de març de 2023 a les 18 hores s’inaugurarà el nou cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia 2023.

Aquest any s’han programat 14 conferències repartides al llarg de la temporada.

Les sessions es faran de manera presencial a la Sala d’Actes del Palau Marc, Rambla de Santa Mònica, 8 de Barcelona i es podran seguir també en directe pel canal de YouTube de patrimoni.gencat.

Tribuna d’Arqueologia és un cicle de conferències anual que organitza el Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats de les investigacions arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya, així com dels treballs realitzats a l’exterior que puguin ser d’interès en relació amb l’arqueologia catalana i les novetats en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic català. Un cop finalitzat el cicle de conferències, la revista digital Tribuna d’Arqueologia compila els articles de les conferències de cada temporada.

La inauguració d’aquest nou cicle de la Tribuna d’Arqueologia començarà amb la presentació de la temporada 2023 a càrrec de la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández Almodóvar.

A continuació, tindrà lloc la primera conferència programada amb el títol “Primeres descobertes d’art rupestre esquemàtic a les comarques gironines: abrics de la Mariana i Bellavista (Sales de Llierca, la Garrotxa)”, a càrrec d’Albert Rubio i Mora (SERP-UB, IAUB) i Ramon Viñas Vallverdú (IPHES), i moderada per Maria Teresa Miró i Alaix (Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic).

Tots els vídeos de les conferències de la Tribuna d’Arqueologia quedaran a disposició dels ciutadans a la llista de reproducció Tribuna d’Arqueologia 2023 dins del canal de YouTube de patrimoni.gencat i també en el Blog de la Tribuna d’Arqueologia.

Descarregueu-vos el programa de les conferències en pdf

2 respostes a “Tribuna d’Arqueologia 2023. Nova temporada del cicle de conferències

  • Bon dia,
   Per assistir a les conferències de la Tribuna d’Arqueologia no és necessari fer inscripció prèvia. L’assistència és lliure fins completar l’aforament. Només quan des de Seguretat del Palau Marc ens han demanat fer un control d’assistència ho hem fet, però en principi no és la norma.
   Cordialment,
   Equip de la Tribuna d’Arqueologia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.