Celebració dels 20 anys de la creació de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica

Aquesta tardor farà 20 anys de la creació de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). L’any 2002 l’Institut arrencava els seus primers projectes sota la direcció de Josep Guitart i després de 20 anys s’ha consolidat com a centre de referència internacional en el seu àmbit. Per a celebrar-ho, l’ICAC ha organitzat un acte que tindrà lloc a la seva seu, a Tarragona, el proper divendres 14 d’octubre.

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica és un centre CERCA creat com a consorci el 2003 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili. Té la seu a Tarragona i té com a finalitat la recerca, la formació avançada i la difusió de la civilització i cultura clàssiques.

L’Institut desenvolupa la seva tasca a partir de la col·laboració i les sinergies amb les universitats i institucions de recerca de Catalunya que treballen en el mateix camp, amb l’objectiu d’esdevenir un referent científic internacional en aquest àmbit. Com a centre de recerca ha establert línies i programes d’investigació i està dotat de personal investigador.

El seu àmbit de coneixement és l’arqueologia clàssica en un sentit ampli, tant des d’una perspectiva geogràfica (l’arc mediterrani i l’entorn on es van desenvolupar les cultures clàssiques) com cronològica (comprenent les civilitzacions grega i romana, i els altres pobles relacionats directament amb aquestes).

L’acte de celebració del 20è aniversari de l’ICAC tindrà lloc el proper divendres 14 d’octubre a la seu de l’ICAC, a la plaça d’en Rovellat de Tarragona.  L’acte tindrà un format de seminari científic i commemoratiu, amb intervencions de diverses autoritats i persones vinculades a la seva història.

Es prega confirmar l’assistència al correu electrònic direccio@icac.cat

Per a més informació i consulta del programa de l’acte accediu a la web de l’ICAC

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.