VI Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Els propers dies 21 i 22 d’octubre de 2022, després d’un parèntesi de quatre anys motivat per la pandèmia de la COVID-19,  se celebrarà la sisena edició de les Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central al Pavelló de Suècia de Berga, organitzades des dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central, i que en aquesta ocasió compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i el Museu Comarcal de Berga.

Les Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central, iniciades el 2010 i amb caràcter biennal, volen ser un punt d’encontre per a totes aquelles persones interessades en conèixer, viure i compartir el patrimoni cultural de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès des de la vessant més professional, científica, acadèmica, i també per als afeccionats a l’arqueologia i a la història en general.

Aquest esdeveniment, igual que les edicions precedents, s’estructura en tres blocs. En el primer bloc, dedicat al lloc on es desenvolupen les jornades, es vol posar sobre la taula l’estat actual de la recerca arqueològica i paleontològica a la comarca del Berguedà i les perspectives de futur. En aquest sentit, s’aprofita per fer un homenatge totalment merescut a Josep Carreras, pare de l’arqueologia berguedana, i a la Societat d’Arqueologia del Berguedà, que vetllen i impulsen des de fa més de 20 anys el patrimoni arqueològic comarcal.

Es preveu un seguit de comunicacions dels projectes que s’hi han desenvolupat durant el quadrienni 2018-2021. Un cop acabades les comunicacions s’obrirà el debat al voltant de les realitats i problemàtiques de l’arqueologia i paleontologia a la comarca del Berguedà.

En un segon bloc es presentaran les intervencions arqueològiques i paleontològiques més rellevants dins el període 2018-2021 portades a terme a la resta de comarques de la Catalunya Central: Anoia, Bages,  Moianès, Osona i Solsonès. Aquestes abasten totes les cronologies i s’ha intentat que totes les comarques hi siguin representades.

Finalment, es farà una visita guiada al jaciment de Sant Pere de Casserres, un dels jaciments més emblemàtics d’aquesta zona del territori català, amb una àmplia cronologia que actualment està en procés d’estudi i recuperació.

Recordar que en les Actes quedaran reflectides totes les comunicacions fetes presencialment durant les Jornades, així com tota la resta d’intervencions, amb resultats positius o negatius, realitzades durant els darrers quatre anys a la Catalunya Central.

La inscripció a les Jornades és gratuïta i s’ha de formalitzar a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Berga https://ajberga.cat/actualitat o mitjançant aquest enllaç https://forms.office.com/r/YNjQ75kL1d

Per a més informació descarregueu-vos el programa en pdf

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.