Exposició Arqueologia Viva i Cicle Diàlegs d’Arqueologia Viva

En el marc de la celebració de Tarraco Viva, el festival romà que s’està celebrant a la ciutat de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha organitzat l’exposició Arqueologia Viva, que tindrà lloc del 16 al 29 de maig de 2022 als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona.

Arqueologia Viva també compta amb un cicle format per tres diàlegs que versen sobre els mateixos eixos. Aquests diàlegs tindran lloc també als Serveis Territorials els dies 18, 20 i 25 de maig, a les 19 hores.

L’exposició i els diàlegs són d’accés lliure i gratuït, amb aforament limitat.

Exposició Arqueologia Viva

Arqueologia Viva es tracta d’una exposició de petit format que mostra el paper fonamental que té l’arqueologia gràcies a la qual es pot ampliar el coneixement del passat i posar-lo a disposició de la societat. Amb la seva dedicació, els arqueòlegs treuen a la llum aspectes de la vida i les obres dels nostres avantpassats que ens permeten entendre millor qui som i d’on venim.

Aquesta exposició descobreix la nostra gran riquesa arqueològica: des dels principals jaciments, les institucions que hi treballen, les col·leccions…, fins a arribar als espectaculars models digitals en 3D.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, amb les seves diferents seus i jaciments, així com el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural, presenten en aquesta exposició quines són les seves funcions principals, quines línies d’actuació segueixen i quins són els seus reptes de futur.

Cicle Diàlegs d’Arqueologia Viva

Dimecres 18 de maig. Reptes dels museus d’arqueologia. El MNAT, avui.

Hi participen: Diana Gorostidi (URV-ICAC), Ester Ramón (conservadora del MNAT), Pere Rovira (restaurador del CRBMC), Mònica Borrell (directora del MNAT).

Divendres 20 de maig. El dia a dia d’un arqueòleg

Hi participen: Daria Calpena (arqueòloga del Servei d’Arqueologia i Paleontologia), Maribel Fuertes (arqueòloga dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona), David Asensio (professor de la Universitat de Barcelona), Joan Francès (Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver).

Dimecres 25 de maig. NAUFRAGIS. Història submergida.

Hi participen: Rut Geli (responsable del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya), Cati Aguer (especialista en restauració i conservació de patrimoni subaquàtic), Jusèp Boya (director del MAC), Carles Cols (periodista).

Per a més informació consulteu la Nota de premsa del Departament de Cultura i el web de patrimoni.gencat.cat

També podeu trobar aquestes activitats dins la programació de Tarraco Viva

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.