Inauguració de l’exposició “NAUFRAGIS. Història submergida” al Museu d’Arqueologia de Catalunya

El proper dijous 28 d’abril, el Museu d’Arqueologia de Catalunya inaugurarà l’exposició temporal “NAUFRAGIS. Història submergida”.

Aquesta exposició, que es podrà veure a la seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona, romandrà oberta fins a l’estiu de 2023.

L’exposició NAUFRAGIS. Història submergida, explica els reptes i misteris de la nostra memòria submergida. Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs del nostre país, del nostre planeta, s’hi amaga una memòria fascinant, una història submergida, que mereix ser coneguda, conservada i transmesa a les generacions futures. Una escenografia de 1.000 m2, evoca un fons marí on el patrimoni rescatat i els elements audiovisuals, alguns de gran format, ritmen i reforcen la vocació immersiva del muntatge.

L’exposició, vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció d’aquest patrimoni que, des del 1992, du a terme el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), en ocasió del trentè aniversari de la seva creació. La mostra pretén, a més, apropar i ampliar el coneixement públic que es té de l’arqueologia subaquàtica i retre un homenatge als homes i les dones que l’han impulsat i l’impulsen, tant a Catalunya com arreu del món. La mostra se singularitza amb una museografia innovadora amb recursos audiovisuals, digitals i immersius.

La presentació de l’exposició ha comportat també l’edició d’un interessant catàleg que, a més de les peces exposades, integra diversos articles d’especialistes, que permeten un aprofundiment sobre els diversos temes abordats en la mostra. L’exposició romandrà oberta fins a l’estiu de 2023.

Durant el període d’obertura al públic, es desenvoluparà també un ampli programa d’activitats complementàries que es podran descobrir des de la web i les xarxes socials del Museu.

 

Per a més informació podeu consultar la web del Museu

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.