Congrés Internacional AWRANA 2022: Tracing Social Dynamics

Del 4 al 7 d’abril de 2022 se celebrarà al CosmoCaixa de Barcelona el 3r Congrés Internacional AWRANA (Association of Archaeological Wear and Residue Analysts) amb el títol “Tracing Social Dynamics“.

El congrés que tindrà lloc a Barcelona és el primer que es farà al nostre país. Les anteriors edicions van tenir lloc a Leiden (2015) i Niça (2018).

Aquest esdeveniment reunirà a més de 150 especialistes i estudiants en l’anàlisi de la traceologia en arqueologia. Això s’estén a l’anàlisi de les traces d’ús en lítica, restes de fauna (com són les dents, les banyes i els ossos), metalls, ceràmica i altres objectes. També es presentaran treballs sobre l’anàlisi de residus així com el desenvolupament d’eines quantitatives. A més, per primera vegada, s’inclouran les anàlisis de microdesgast dental.

L’anàlisi funcional de les traces en arqueologia permeten conèixer quines eren les relacions i les interaccions entre els artefactes, les persones i los societats. Aquestes són informacions de gran valor per tal de reconstruir els sistemes tecno-econòmics, culturals i socials del passat.

Degut a les restriccions sanitàries i polítiques, el congrés tindrà lloc en format híbrid: presencial i virtual. El congrés està organitzat pel grup “Arqueologia de les Dinàmiques Socials” (ASD) de la Institució Milà i Fontanals-CSIC. Dos centres del CSIC també han contribuït a l’organització: Laboratory of Pleistocene Archaeology (CCHS, Madrid) y la Escuela Española de Historia y Arqueología de Roma (EEHAR, Roma).

El congrés ha estat possible gràcies al suport del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, el CosmoCaixa – Fundació “la Caixa”, ArchaeologyHub.CSIC (xarxa que agrupa els laboratoris d’arqueologia del CSIC), Sensofar i el grup ASD.

Per a més informació, consulta del programa i inscripcions accediu a la web del congrés

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.