28è cicle de conferències del Museu Arqueològic de l’Esquerda. El llegat de Carlemany: els carolingis a Catalunya

Aquest mes de març tindrà lloc el 28è cicle de conferències organitzat des del Museu Arqueològic de l’Esquerda.  Amb el títol El llegat de Carlemany: els carolingis a Catalunya, s’han programat quatre conferències, una visita guiada i en col·laboració amb la biblioteca Bac de Roda, un club de lectura. Aquest cicle es tancarà amb la inauguració de l’experiència immersiva multimèdia creada pel projecte CATCAR sobre la Catalunya Carolíngia i que es podrà visitar durant els propers mesos al Museu. Totes les conferències es faran a la Sala d’Actes del Museu Arqueològic de l’Esquerda.

El cicle començarà el proper dia 5 de març a les 19 h amb la conferència: “Els comtats catalans dins l’Europa Carolíngia”, a càrrec del Dr. Jordi de Bolòs i Masclans, Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Lleida.

La Dra. Imma Ollich i Castanyer, Professora Honorífica de la Universitat de Barcelona, parlarà sobre “Roda Ciutat (L’Esquerda) a l’Imperi Carolingi”, el diumenge 13 de març, a les 11.30 del matí. La conferència anirà seguida de la visita comentada al jaciment de l’Esquerda, que farà tot seguit, conjuntament amb el Dr. Albert Pratdesaba i Sala.

El 19 de març a les 19 h tindrà lloc la tercera conferència que amb el títol “La cultura a Osona en època carolíngia” impartiran els Drs. Jesús Alturo i Perucho, Catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica (Ciències i Tècniques Historiogràfiques) de la Universitat Autònoma de Barcelona i Tània Alaix i Gimbert, Membre del Grup de Recerca del Seminari de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la UAB.

El 21 de març a les 19 h es realitzarà una xerrada organitzada conjuntament amb la Biblioteca Bac de Roda amb l’escriptor Juan Francisco Ferrándiz al voltant del llibre “La Terra Maleïda”. La sessió serà conduïda per la Dra. Elisabet Contreras, professora de Didàctica i Literatura de la Universitat de Barcelona, i de Maria Ocaña, directora del Museu Arqueològic de l’Esquerda.

La cloenda del cicle es farà el dia 26 de març a les 19 h.  La darrera conferència “La Catalunya Carolíngia, dels pergamins al món virtual”, a càrrec del Dr. Aymat Catafau de la Universitat de Perpinyà Via Domitia i membre de l’equip del projecte CATCAR i de Santiago Muxach i Riubrogent, cap de recursos digitals de l’Institut d’Estudis Catalans, presenta la feina que ha realitzat el projecte CATCAR per tal de digitalitzar els 5.000 documents originals de l’època.

Per tancar el cicle, el mateix dia 26 de març a les 19.45 h s’inaugurarà l’experiència immersiva multimèdia del Projecte CATCAR sobre la Catalunya Carolíngia.

Més informació:

Museu Arqueològic de l’Esquerda. Av. Pere Baurier, s/n 08510 Roda de Ter – Osona.

Tel. Tel. 93 854 02 71 – m.a.esquerda@rodadeter.cat

www.lesquerda.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.