Exposició temporal sobre la documentació 3D del patrimoni cultural immoble

Del dimarts 1 de març al divendres 1 d’abril es podrà visitar al pati del Palau Moja de Barcelona una exposició sobre la documentació 3D del patrimoni cultural immoble realitzada pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia juntament amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.

El dimecres 9 de març a les 11 hores els tècnics del Servei d’Arqueologia i Paleontologia i del Servei de Patrimoni Arquitectònic faran una breu explicació sobre la tasca i les tècniques utilitzades per a la documentació 3D per al públic en general.

Durant els darrers anys la tècnica documental del patrimoni cultural ha passat de mostrar el patrimoni en dos dimensions a incorporar-hi el volum. El Servei d’Arqueologia i Paleontologia juntament amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic han preparat una exposició on es mostren les tasques de documentació 3D que realitzen els seus tècnics utilitzant la topografia clàssica, el làser scan i la fotogrametria per tal de documentar el patrimoni immoble en 3D. L’objectiu dels processos que s’exposen és publicar el model  3D en plataformes web depassant esculls arquitectònics i sensorials per apropar i donar a conèixer, al públic en general, el Patrimoni Cultural immoble de Catalunya.

S’exposen 6 plafons informatius que expliquen la tasca de documentació realitzada pels tècnics. En el primer plafó es presenta l’exposició i s’expliquen les tècniques emprades en la documentació 3D. En la resta de plafons es presenten els projectes de documentació de 5 béns del patrimoni cultural immoble: les pintures rupestres del Cocó de la Gralla (Mas de Barberans, Montsià), la Universitat de Cervera (Segarra), les pintures rupestres de la Cova del Tabac (Camarasa, Noguera), les pintures rupestres de Cabra Feixet (el Perelló, Baix Ebre) i els gravats rupestres de la Cova de la Font Major (l’Espluga de Francolí, Conca de Barberà).

Aquesta exposició és temporal i itinerant. Es podrà veure al pati del Palau Moja, carrer de Portaferrisa, 1 de Barcelona, de l’1 de març a l’1 d’abril de 2022.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.