XVI Congrés nacional i internacional de Paleopatologia

Entre els dies 27 i 30 d’abril de 2022 se celebrarà a Girona el XVI Congrés nacional i internacional de Paleopatologia.

Aquestes trobades se celebren bianualment des de l’any 1991, organitzades per part dels membres de l’Asociación Española de Paleopatología amb la col·laboració d’entitats universitàries, hospitalàries o museístiques de l’àmbit estatal. Cada vegada es fa en una ciutat diferent vinculada als membres de l’organització i així s’involucren les institucions comunitàries i locals i se’n fa una major difusió.

Les temàtiques específiques del congrés tractaran la Paleopatologia a l’antic Egipte: les restes òssies i les restes momificades, les Paleopatologies de la maternitat i la primera infància i Animals, paleopatologies i zoonosi: ¿qui fa emmalaltir a qui?

Combinada amb la feina de comunicació i debat hi haurà diverses exposicions sobre el tema de la malaltia en l’antiguitat i es faran visites guiades a la ciutat de Girona i a la ciutat ibèrica d’Ullastret.

La XVI trobada es farà a Girona i compta amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com moltes altres institucions, tant culturals com científiques, i entitats empresarials que hi donen suport.

Text: Maite Mascort Roca

Informació, consulta del programa i inscripcions a la web del congrés

Per a més informació contacteu amb: info@congresopaleopatologia.com

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.