Presentació dels resultats de la recerca de 2021 del Museu d’Arqueologia de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) ha programat per a aquest mes de novembre dues sessions per donar a conèixer els resultats de les campanyes d’excavació del 2021.

En la primer sessió, que tindrà lloc el 22 de novembre, es presentaran els resultats dels projectes liderats pel MAC.

En la segona sessió, que tindrà lloc el 29 de novembre, es presentaran els resultats dels projectes desenvolupats amb la col·laboració d’altres centres de recerca.

En el transcurs dels últims quatre anys, el MAC ha desenvolupat tasques de recerca vinculades a més de trenta projectes, tretze dels quals han estat liderats per personal del Museu. Els més importants d’aquests projectes s’han emmarcat dins el programa de recerca en matèria d’arqueologia i paleontologia (2018-2021), impulsat i finançat pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. En el marc d’aquests projectes, el MAC ha desenvolupat rellevants treballs arqueològics d’excavació en alguns dels jaciments més importants del país, com ara la ciutat grecoromana d’Empúries (l’Escala, Alt Empordà), en l’espai de les antigues àrees portuàries, el poblat neolític lacustre de la Draga (Banyoles, Pla de l’Estany), a les Coves del Fem (Ulldemolins, Priorat) i a la ciutat ibèrica del Molí de l’Espígol (Tornabous, Urgell).

D’altra banda, cal assenyalar també altres actuacions arqueològiques importants desenvolupades a la ciutat ibèrica d’Ullastret (Ullastret, Baix Empordà), o els derivats dels treballs de recerca i consolidació del conjunt monumental d’Olèrdola (Olèrdola, Alt Penedès). En l’àmbit de l’arqueologia subaquàtica cal fer esment de les recerques efectuades pel Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya especialment en el vaixell romà Formigues II (Palamós/Palafrugell, Baix Empordà). Molts d’aquests treballs s’han desenvolupat en col·laboració amb altres museus i institucions de recerca tant del país com internacionals, com ara la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) o l’Instituto Alemán de Madrid.

Les dues sessions es faran a les 19 hores en format virtual a través de la plataforma Zoom i estaran presentades per Jusèp Boya, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya i Elsa Ibar, Directora General del Patrimoni Cultural, i moderades per Jordi Principal, del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Per a més informació consulteu la pàgina web del MAC

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.