Arriba la 2a Setmana de la Pedra Seca

Del 19 al 28 de novembre de 2021 se celebrarà la 2a Setmana de la Pedra Seca, coincidint amb el 3r aniversari de la inclusió d’aquesta tècnica a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

L’objectiu de la Setmana de la Pedra Seca és visibilitzar i posar en valor no només el patrimoni de pedra seca, sinó també, i especialment, l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra.

Aquest esdeveniment està impulsat per ‘Col.laboraxPaisatge’, un projecte de cooperació Leader subvencionat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2022, i el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

‘Col.laboraxPaisatge’ està impulsat i coordinat per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT), i la participació de cinc Grups d’Acció Local de Catalunya, i també amb un soci a la Catalunya Nord (França), al Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el Grup d’Acció Local Terres Romanes en Pays Catalan.

L’arquitectura tradicional de pedra seca és un patrimoni paisatgístic predominant i identitari a bona part dels paisatges rurals dels Països Catalans. Barraques, aljubs, forns, sínies, ponts, marges, carrerades, tines, etc., molts d’ells protegits com a Béns Culturals d’Interès Local (BCIL), Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) o Zones d’Interès Etnològic (ZIE), o bé situats dintre de parcs naturals o altres categories d’espais protegits.

En aquesta segona edició de la Setmana de la Pedra Seca s’han inscrit més de cent activitats per a totes les edats i per a tots els públics, organitzades per entitats, col·lectius i voluntaris d’arreu dels Països Catalans per tal de difondre i posar en valor la pedra seca com a patrimoni, com a ofici i com a tècnica constructiva: exposicions, cursos i tallers de restauració, xerrades, activitats de voluntariat, sortides de descoberta, concursos a Instagram…

El gruix de les activitats tindrà lloc a Catalunya, però també se celebraran a les Illes Balears, Andorra, a la Catalunya Nord i al País Valencià.

Per a més informació i consulta de les activitats programades cliqueu aquí

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.