El Servei d’Arqueologia i Paleontologia: Jornades sobre 40 anys de la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic. Orígens i reptes de futur

El Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ha organitzat, en el marc de la celebració del 40è aniversari de la seva creació, unes jornades sobre la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic català.

Les jornades, estructurades en 4 sessions, se celebraran els dimecres 3, 10, 17 i 24 de novembre de 2021 a les 18.00 hores a la Sala d’actes del Palau Marc (Rambla de Santa Mònica, 8. Barcelona).

L’assistència a les jornades és gratuïta i es pot fer de manera presencial o en línia (en ambdós casos cal inscripció prèvia). 

Aquestes jornades consistiran en la realització de 4 conferències que permetran donar a conèixer els orígens del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, quina ha estat la seva evolució i els reptes actuals en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic.

La primera sessió, dimecres 3 de novembre, tractarà sobre els orígens i creació del Servei d’Arqueologia als anys 80, amb els inicis pel període democràtic i la reconstrucció de la Generalitat de Catalunya. Es farà un repàs dels moments més destacats en la gestió del patrimoni arqueològic i es parlarà dels reptes de futur.

La segona sessió, dimecres 10 de novembre, tractarà sobre l’arqueologia preventiva que es fa des del Servei d’Arqueologia i Paleontologia i també des dels diversos Serveis Territorials del Departament de Cultura. S’explicarà la gestió de les intervencions així com les motivacions d’aquestes fent èmfasi tant en el planejament urbanístic com en l’avaluació ambiental.

La tercera sessió, dimecres 17 de novembre, tractarà sobre l’impacte que està tenint l’increment de projectes d’energies renovables en el territori i especialment en el patrimoni cultural. Què ha significat l’emergència climàtica en la gestió del patrimoni.

La quarta i última sessió, dimecres 24 de novembre, presentarà un avanç del Pla de Gestió de l’Art Rupestre de Catalunya, com a futura eina de gestió integral de l’art rupestre. Origen, metodologia i eixos de treball.

Consulteu el programa de les jornades en pdf

Podeu fer les inscripcions a les jornades des del programa o des de la pàgina web de patrimoni.gencat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.