Obituari: Susana Manzano Vilar

Ens ha deixat l’amiga i companya Susana Manzano Vilar, després d’una llarga malaltia.

Arqueòloga vocacional, la Susana sempre va estar vinculada a l’arqueologia de les comarques Gironines, des dels seus inicis com estudiant, excavant als jaciments més rellevants del territori gironí, i durant els anys en què va exercir l’arqueologia preventiva a través de l’empresa privada, període en el que va fer nombroses excavacions a Blanes (el seu poble), a Empúries, a la Garrotxa on destaca el jaciment de Can Xac d’Argelaguer i als Vilars de Vall-llòbrega, entre d’altres. Més tard, l’any 2007, entrà a formar part del cos d’arqueòlegs de la Generalitat de Catalunya, exercint de territorial, colze a colze amb la Montserrat Mataró, amb qui van esdevenir companyes inseparables.

De la Susana cal destacar la seva professionalitat, el seu amor per l’arqueologia i el seu esperit de lluita, tant per les qüestions relacionades amb el patrimoni com amb la vida i serà sempre un exemple a seguir.

Coneixia, estimava i defensava amb fermesa el patrimoni de les comarques de Girona, amb el seu tarannà alegre i decidit; impossible oblidar el seu somriure. Els companys i companyes del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, així com tots els arqueòlegs dels Serveis Territorials d’arreu, estem commocionats amb la partença de la Susana.

Des del Servei d’Arqueologia i Paleontologia expressem les més sinceres condolences al seu marit Manel, als seus fills Marc i Oriol, i a la seva família.

Susana, no saps com et trobarem a faltar.

4 respostes a “Obituari: Susana Manzano Vilar

  1. Vaig seguir la teva malaltia amb molta preocupació i, alhora, amb esperança, perquè tu la desprenies, perquè estaves disposada a lluitar fins al punt final. Tenies motius per donar guerra.
    Vas ser una molt bona companya, una molt bona professional, una molt bona persona. Una amiga molt valenta. Això em queda viu al meu sac de records entranyables de la gent bona amb la qual m’he creuat.

  2. Des del Cercle Català d’Història, estem commoguts per la seva pèrdua. Juntament amb l’Araceli Martín, ens va ajudar i assessorar sobre el jaciment arqueològic que vam descobrir a Ràdio Liberty (Pals) . Seguirem la tasca que tu ens vas anar marcant… De tot cor tot el nostre afecte a la família i amics. Sempre et tindrem en els nostres cors…

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.