Cicle de conferències “Les dones a l’arqueologia Catalana: de la invisibilitat al #MeToo”

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i el projecte I+D+i ArqueólogAs organitzen unes jornades de debat entorn d’aquella arqueologia catalana que protagonitzaren i protagonitzen les dones. Les jornades tindran lloc els dies 18 i 25 de març de 2021, de 18 a 20 hores, a través del canal zoom.

Sota el títol “Arqueòlogues Catalanes: de la invisibilitat al #MeToo”, en una primera sessió es farà un recorregut per la biografia d’algunes de les pioneres en aquest camp del coneixement, i a continuació s’exposarà en primera persona la trajectòria vital i professional d’un parell d’arqueòlogues representatives tant de la generació que va estudiar i es va llicenciar durant els últims anys del Franquisme i la Transició com de la generació que ja ho ha fet durant la Democràcia.

En una segona sessió es debatrà sobre les problemàtiques que es troben les noves generacions d’arqueòlogues catalanes, la visibilitat de les quals ha anat augmentant a la vegada que els casos denunciats d’assetjament. Es pot parlar d’un #MeToo a l’arqueologia catalana? És l’assetjament, en aparença creixent, una reacció a aquesta visibilitat i protagonisme també creixents de les dones? O aquest assetjament sempre ha existit i ara s’està començant a denunciar degut a un canvi de paradigma?

Aquests i altres temes seran exposats i debatuts amb les participants durant la celebració de les Jornades.

Per a més informació i inscripcions cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.