27è cicle de conferències del Museu Arqueològic de l’Esquerda

Aquest 2021 es reprèn el cicle de conferències que organitza el Museu Arqueològic de l’Esquerda. En aquesta ocasió es recupera la temàtica de l’any passat, que es va veure ajornada degut a la pandèmia de la COVID-19, amb el títol “Com l’aigua i l’oli: els jueus catalans a l’edat mitjana”.

Encetarà el cicle el Dr. Aymat Catafau (Universitat de Perpinyà) amb la seva conferència: “El call jueu de Perpinyà, noves perspectives des de la història i l’arqueologia, s. XIII-XV” el dia 6 de març a les 19h. La segona conferència serà el 13 de març, a la mateixa hora, i anirà a càrrec del Dr. Jordi Sagrera i Aradilla (Universitat de Girona) que ens parlarà dels “Jueus a Besalú”. La darrera conferència es farà el 20 de març a les 19h i serà impartida per la Dra. Irene Llop i Jordana (Universitat de Vic) que parlarà de “La comunitat jueva de Vic i els habitants de Roda: una relació de proximitat (s. XIII-XIV)”.

Degut a l’actual normativa sanitària, el cicle de conferències passarà de ser presencial a ser retransmès pel canal de YouTube del Museu Arqueològic de l’Esquerda en format de Directe. Es podran fer preguntes al xat que apareix a la finestra de la dreta de la pantalla, per formular-les, cal iniciar la sessió a YouTube. L’enllaç del canal de YouTube del Museu és el següent:  https://www.youtube.com/channel/UCb21sjR4E_Z8FVfxB1RRmLQ

Com a novetat, en aquesta ocasió la Biblioteca Bac de Roda ha organitzat també un Club de Lectura Virtual a través de la plataforma Zoom el dilluns 22 a les 15:30. L’activitat serà una tertúlia literària al voltant del llibre “Filles de Sara” de Sílvia Planas. Per participar-hi, cal contactar amb la biblioteca: b.rodadeter.br@diba.cat

Descarregueu-vos el targetó amb el programa sencer en pdf

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.