Presentació de la publicació de les “IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central” i d’homenatge a Mn. Serra Vilaró, a Solsona

El proper dissabte 8 de febrer a partir de les 19,00h tindrà lloc Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, la presentació de la publicació de les actes de les “IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central”, celebrades a Solsona l’octubre del 2016.  La presentació s’emmarca en l’acte d’homenatge a Mossen Serra Vilaró amb motiu dels cinquanta anys de la seva mort, i es farà un cop finalitzada la conferència  “Murri clerigus solsonensis. La tasca de Mn. Joan Serra i Vilaró al capdavant del Museu de Solsona” duta a terme pel Grup de Prehistòria del Solsonès i el Centre d’Estudis Lacetans”.

Aquestes acte recullen, en diferents apartats: la Ponència i les Comunicacions del Monogràfic (10), dedicat a la recerca arqueològica portada a terme durant els darrers anys al Solsonès i el seu entorn i que abasten des de a prehistòria fins a l’edat medieval-moderna. Les Comunicacions (31) de les intervencions arqueològiques més rellevants, de les 140 portades a terme durant el període 2014-2015 a les comarques de la Catalunya Central de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès.

Hi ha dos apartats més: un d’ells dedicat als Resums (85), ordenats per comarques i municipis, de les intervencions amb resultats poc significatius o negatius, amb el convenciment que aquestes dades són també imprescindibles per una correcta gestió del patrimoni arqueològic, tant des d’un punt de vista de la seva preservació, com del seu estudi i coneixement. L’altre apartat inclou els Pòsters dels resultats d’altres treballs o estudis arqueològics de la Catalunya Central, fets recentment o en curs, més enllà del que seria el treball de camp subjecte a una autorització arqueològica (anàlisi materials, treballs pluridisciplinaris, estudis de territori, recerca vinculada a tesis o treballs de màster, etc).

Les Actes que es presenten s’han editat tant en format digital (a càrrec del Departament de Cultura) com en paper (pel Museu Diocesà i Comarcal de Solsona). Com en altres edicions anteriors, la publicació es podrà descarregar des de CALAIX, el repositori d’arxius i publicacions del Departament de Cultura

Descarregueu la invitació en pdf

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada