Presentació de la publicació de les “IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central” i d’homenatge a Mn. Serra Vilaró, a Solsona

El proper dissabte 8 de febrer a partir de les 19,00h tindrà lloc Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, la presentació de la publicació de les actes de les “IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central”, celebrades a Solsona l’octubre del 2016.  La presentació s’emmarca en l’acte d’homenatge a Mossen Serra Vilaró amb motiu dels cinquanta anys de la seva mort, i es farà un cop finalitzada la conferència  “Murri clerigus solsonensis. La tasca de Mn. Joan Serra i Vilaró al capdavant del Museu de Solsona” duta a terme pel Grup de Prehistòria del Solsonès i el Centre d’Estudis Lacetans”.

Aquestes acte recullen, en diferents apartats: la Ponència i les Comunicacions del Monogràfic (10), dedicat a la recerca arqueològica portada a terme durant els darrers anys al Solsonès i el seu entorn i que abasten des de a prehistòria fins a l’edat medieval-moderna. Les Comunicacions (31) de les intervencions arqueològiques més rellevants, de les 140 portades a terme durant el període 2014-2015 a les comarques de la Catalunya Central de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès.

Hi ha dos apartats més: un d’ells dedicat als Resums (85), ordenats per comarques i municipis, de les intervencions amb resultats poc significatius o negatius, amb el convenciment que aquestes dades són també imprescindibles per una correcta gestió del patrimoni arqueològic, tant des d’un punt de vista de la seva preservació, com del seu estudi i coneixement. L’altre apartat inclou els Pòsters dels resultats d’altres treballs o estudis arqueològics de la Catalunya Central, fets recentment o en curs, més enllà del que seria el treball de camp subjecte a una autorització arqueològica (anàlisi materials, treballs pluridisciplinaris, estudis de territori, recerca vinculada a tesis o treballs de màster, etc).

Les Actes que es presenten s’han editat tant en format digital (a càrrec del Departament de Cultura) com en paper (pel Museu Diocesà i Comarcal de Solsona). Com en altres edicions anteriors, la publicació es podrà descarregar des de CALAIX, el repositori d’arxius i publicacions del Departament de Cultura

Descarregueu la invitació en pdf

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.