Presentació de la intervenció arqueològica al Born CCM en la campanya d’estiu 2019

El passat dimecres 10 de juliol va tenir lloc la roda de premsa per presentar les conclusions de la intervenció arqueològica al Born CCM 2019. A la presentació van participar Maite Miró, cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, juntament amb Montserrat Iniesta, directora d’El Born CCM; Jaume Buxeda, Vice-Degà de la Facultat Geografia i Història (UB); Joan Carbonell, degà de la Facultat Filosofia i Lletres (UAB), i Carme Miró, responsable del Pla Bàrcino Servei Arqueologia de Barcelona.

Un estiu més, el jaciment del Born Centre de Cultura i Memòria ha esdevingut un campus arqueològic al barri del Born, en el marc del programa “Arqueoborn”. Per quart any consecutiu, el Born CCM ha portat a terme una campanya d’excavació i recerca arqueològica al jaciment, amb la participació dels futurs arqueòlegs i arqueòlogues de la ciutat. Una aposta decidida per la investigació i la formació dels futurs investigadors i investigadores, estudiants del grau d’arqueologia de la Universitat de Barcelona, a la qual enguany se sumaven estudiants del grau d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en el marc d’un conveni de pràctiques amb El Born CCM.

De l’1 al 26 de juliol, la campanya arqueològica 2019 s’ha centrat en una nova actuació al jaciment que donava continuïtat a la feina feta durant els últims anys a les cases Santmartí i Corrales, i tenia com a objectiu obtenir tota la seqüència cronostratigràfica entre finals del segle XIII i l’any 1717, data d’inici de la destrucció d’aquesta part de Barcelona per la construcció d’una ciutadella militar.

| Vegeu o descarregueu el plafó de difusió de la campanya en PDF |

| Consulteu article de premsa sobre la presentació publicada al Punt Avui  de Girona|

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.