Conferència: “Montsoriu, cap i casal del vescomtat de Cabrera: 400 anys d’evolució arquitectònica d’un gran castell medieval”, al MAC-Barcelona

El castell de Montsoriu. Foto: Oriol Nicolau
El castell de Montsoriu. Foto: Oriol Nicolau

El proper dijous 21 de març a les 19,00 hores, tindrà lloc a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya (Pg. de Santa Madrona), la conferència “Montsoriu, cap i casal del vescomtat de Cabrera: 400 anys d’evolució arquitectònica d’un gran castell medieval”, a càrrec de Joaquim Mateu, del Museu Etnològic del Montseny.

«…E en Vallès se tenia lo castell de Montsoriu, qui és un dels bells e dels nobles del món…». Així descriu el cronista reial Bernat Desclot el castell de Montsoriu l’any 1285. Més tard, a mitjan segle XIV, el castell va patir grans transformacions, convertint-se en el gran castell-palau gòtic com cap i casal dels poderosos vescomtes de Girona-Cabrera, tal com ha arribat als nostres dies. La reorganització del castell de Montsoriu va conformar un poderós castell articulat en tres recintes concèntrics, defensables de forma independent i protegits per altes torres i muralles que li confereixen encara avui dia l’aspecte de gran fortalesa inexpugnable.

Activitat gratuïta amb aforament limitat, per tant, es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 934232149.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.