Exposició “La fi és el principi. Les pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica”, al Museu d’Història de Sabadell

xposició “La fi és el principi. Les pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica”, al Museu d'Història de SabadellDes del 4 de setembre de 2018 fins al 17 de febrer de 2019, es pot visitar al Museu d’Història de Sabadell l’exposició itinerant “La fi és el principi. Les pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica”, produïda i organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i pel Museu de Gavà, a través de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya (Arqueoxarxa).

L’exposició, que resumeix 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria del territori català, articula el seu discurs a través de més de 300 objectes procedents de 19 museus catalans i incorpora informació i objectes de troballes singulars recents. El nombre més important d’aquests objectes, una cinquantena, procedeix del fons arqueològic del Museu d’Història de Sabadell.

A l’entorn de l’exposició s’ha programat les següents activitats:

Cicle de conferències

  • 16 d’octubre de 2018. “Les anàlisis genètiques en l’estudi de les poblacions prehistòriques”, a càrrec de Carles Lalueza, investigador principal del Paleogenomics Lab de l’Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC).
  • 18 de desembre de 2018, a les 19,00h, “Vida i mort a La Bastida (Totana, Múrcia)”, a càrrec del Grup de Recerca ASOME-UAB.
  • 24 de gener de 2019, a les 19,00h, “Reflexions filosòfiques sobre la mort”, a càrrec de Josep Maria Esquirol Calaf, professor de Filosofia de la UB.

Activitats familiars

  • 18 de novembre de 2018, a les 12,00h, taller familiar “Què trobem en un aixovar funerari?”
  • 17 de febrer de 2019, a les 12,00h, visita guiada a l’exposició “La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica”, conduïda per Josep Bosch, comissari de l’exposició i director del Museu de Gavà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.