Visita guiada al jaciment arqueològic de Mas Castellar de Pontós

Mas Castellar de Pontos
Mas Castellar de Pontós

El proper diumenge 22 d’abril, emmarcada en la VI Fira del Xai i de la Llana, que se celebra a Pontós del 20 al 22 d’abril, s’ha programat una visita guiada al jaciment arqueològic de Mas Castellar a càrrec d’en Jordi Morer (Món Iber ROCS S.L.) a les 11 del matí al jaciment, i Portes Obertes tot el matí al magatzem de les Antigues Escoles de Pontós a càrrec d’Enriqueta Pons (MAC-Girona).

El jaciment ibèric de Mas Castellar de Pontós destaca per la superposició de tres ocupacions urbanes ben definides, amb un pla i una estructura arquitectònica diferents: un edifici senyorial d’influència grega (450-425 aC); un vilatge fortificat ibèric comú en el territori (425-375 aC); i un establiment agrari amb dues cases complexes amb pati d’estil hel·lenístic i dues cases domèstiques (250-200 aC). Juntament amb altres evidències intermèdies ¬–sondejos, sitges amortitzades i altres– i darreres excavacions, el jaciment va estar ocupat des del s. VII fins a principis del s. II aC. Aquesta successió d’estructures diferents i canvis radicals en l’organització i en l’estructura arquitectònica de l’assentament reflexa bé una dinàmica d’interacció, bé d’inestabilitat, generades per un dels múltiples episodis produïts pel contacte colonial, típics del moment al llarg de tota la zona mediterrània (s’exposa en el magatzem un panel sobre els tres assentaments relacionats amb la gestió i explotació de l’ovella).

Hi ha organitzat també un dinar col·lectiu (13€ adults i 8€ infants) a base de xai guisat amb pèsols, i a la brasa i altres condiments, on es pot apuntar tothom qui vulgui.

| Programa de la VI Fira del Xai i de la Llana de Pontós |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s