Avui, presentació de la publicació  “Mirando a la muerte. Las prácticas funerarias durante el Neolítico en el noreste peninsular”

Portada del llibre "Mirando a la muerte. Las prácticas funerarias durante el Neolítico en el noreste peninsular"Avui dijous 8 de febrer de 2018 a les 17,00 hores, a la sala d’actes de la Institució Milà i Fontanals CSIC-IMF (c/ de les Egipcíaques 15,  Barcelona), tindrà lloc la presentació de la publicació  “Mirando a la muerte. Las prácticas funerarias durante el Neolítico en el noreste peninsular”. A l’acte, l’arqueòloga Araceli Martín pronunciarà la conferència “Evolució del discurs del món funerari neolític a partir de les dades disponibles i els corrents metodològics de cada època”.

Aquesta obra ha estat posible pel treball, al llarg de quatre anys, de quasi un centenar d’investigadors de les practiques funeràries del neolític a Catalunya, Andorra i Castelló. La informació recollida ha requerit una publicació en quatre volums, dels que aquest n’és el primer i número 1 de la Col·lecció Akademos, de la editorial e-Dit-ARX. El volumen que ara es presenta està dedicat a jaciments gironins (Puig d’en Roca, Sant Julià de Ramis, Can Gelats y Cova de l’Avellaner) i als jaciments vallesans de Bòbila Madurell i Can Gambús 2, amb 378 pàgines i 541 il·lustracions.

L’obra s’emmarca en el projecte d’ investigació I + D del Ministerio de Economía y Competitividad «Aproximación a las primeras comunidades neolíticas del noreste peninsular a través de sus prácticas funerarias» (HAR2011-23149). S’ha coordinat des de la Institució Milà i Fontanals del CSIC i el Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Pel que respecta al capítol de la intervenció arqueológica, dels anys 80’, al paratge de Bòbila Madurell, el Servei d’Arqueologia i Paleontologia i el Servei de Suport Tècnic i Inventari de la Direcció General del Patrimoni Cultural, han col·laborat intensament, a través de la companya i coautora Araceli Martín, i també facilitant la consulta de planimetries, memòries i material fotogràfic i l’ús del material digitalitzat, amb el permís previ dels autors.

| Podeu consultar les primeres pàgines del llibre clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.