Exposició “Agon! La competició a l’antiga Grecia”

Cartell de l’exposició “Agon! La competició a l’antiga Grecia”Del 24 de novembre d’enguany fins al 18 de febrer de 2018 es podrà visitar al centre cultural Caixaforum de Barcelona l’exposició “Agon! La competició a l’antiga Grecia”, que ofereix una visió d’aquest esperit competitiu a través d’una selecció de tresors de l’espectacular col·lecció del British Museum.

La història de la Grècia antiga, tal com la coneixem, és plena d’actes heroics, triomfs de guerrers i èxits d’esportistes. L’èpica d’Homer, les victòries dels atletes olímpics o les aventures d’Hèracles, totes es caracteritzen per una intensa competitivitat. L’esperit competitiu dels antics grecs era present en tots els aspectes de la vida domèstica i religiosa, que consideraven que es podia assolir l’excel·lència amb un equilibri entre la ment i el cos.

A l’exposició, comissariada per Peter Higgs, es podran contemplar peces provinents del British Museum. Escultures, monedes, ceràmiques o joies, amb peces icòniques com el fris del mausoleu d’Halicarnàs, que retrata la batalla entre els grecs i les amazones, un bust de marbre d’Eurípides, un dels tres grans poetes de la tragèdia grega, o l’estàtua del Diadumen de Vaison, una escultura de marbre d’un atleta lligant-se una cinta al cap com a marca de la seva victòria.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.