XXI Curs d’història monetària hispànica “De la dracma a l’euro. Sistemes i unions monetàries a l’occident d’Europa”.

Curs amb ocasió del 15è aniversari de la introducció de l’euro, el tema serà “De la dracma a l’euro. Sistemes i unions monetàries a l’occident d’Europa”Els dies 29 i 30 de novembre de 2017 s’impartirà el XXI Curs d’història monetària hispànica que organitza el Gabinet Numismàtic de Catalunya, del MNAC. Aquesta vegada, amb ocasió del 15è aniversari de la introducció de l’euro, el tema serà “De la dracma a l’euro. Sistemes i unions monetàries a l’occident d’Europa”.

El curs parteix de la introducció de la moneda per grecs, púnics i romans a la península Ibèrica i el seu impacte sobre els pobles indígenes. A continuació, analitza la difusió i el desenvolupament, al llarg de l’edat mitjana, del sistema monetari carolingi i la posterior recepció de divises àuries fortes, com els florins i ducats italians, que van ser imitades i utilitzades de patró. També es ressegueix, ja en l’edat moderna, l’arribada de grans quantitats de metalls preciosos i la formalització de sistemes monetaris amb peces grosses d’alt valor que, amb noms diversos, es van estendre tant a Europa com a Amèrica i van circular fins a l’Àsia més remota. Finalment, el punt d’arribada en aquest veritable periple històric és una reflexió sobre el present de l’euro i un assaig de prospectiva del seu futur, després d’analitzar el paper de precedent de la Unió Monetària Llatina creada a mitjan segle XIX.

Informació i inscripcions: De dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. tel. 93 622 03 60  /  gnc@museunacional.cat
Lloc: Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona. Passeig de Gràcia, núm. 90, Barcelona

| Descarregueu el tríptic amb el programa i altres informacions en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.