Es declara Espai de Protecció Arqueològica (EPA) el jaciment arqueològic de Senals

El passat 11 d’octubre, mitjançant resolució del Conseller de Cultura, s’ha declarat Espai de Protecció Arqueològica el jaciment arqueològic de Senals, al terme municipal de Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre).

El jaciment arqueològic de Senals va ser localitzat l’any 1971 a través de vestigis identificats en superfície, entre els quals es comptaven materials ceràmics i constructius pertanyents a l’època romana.

El jaciment arqueològic s’interpreta cronològicament a partir dels materials superficials i el context arqueològic de la zona, per tant,  podria tractar-se d’una vil·la romana de cronologia alt-imperial, del tipus explotació agropecuària, possiblement d’explotació de l’oli, com el jaciment veí de Mas de Maurisio, atès que comparteixen característiques similars, d’ubicació, i tipologia. El jaciment de Senals també es localitza a escassos metres del riu Ebre. Ara bé, en el cas de Senals tindria una continuïtat almenys fins a època visigoda. Entre les troballes destaca un epígraf , una mola de molí, i una sivella visigoda.

La proximitat del jaciment a una antiga explotació de recursos naturals ha motivat, en bona part, la protecció del jaciment arqueològic.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.