Troballes excepcionals de material orgànic al jaciment de la ciutat romana Iesso (Guissona, la Segarra)

La darrera campanya d’excavacions al jaciment de la Iesso romana de Guissona que s’ha dut a terme durant les dues darreres setmanes, dirigides per Josep Guitart, en el marc de l’XI Curs  d’Arqueologia de Guissona, ha donat uns resultats de singular importància, ja que han aparegut una gran quantitat de material orgànic dins d’un pou de sis metres de fondària situat extramurs amb uns.

Els objectes trobats són una galleda de fusta amb tapa, única fins ara a l’estat espanyol, plats, també de fusta, una sabata de cuir i eines, que possiblement devien haver caigut al fons del pou entre els segles II i III dC.  A més dels objectes apareguts, has estat també molt important la troballa de restes de vegetació i fruits com nous, pinyols de préssec o llavors de vinya que permetran en el futur l’estudi de la flora i l’alimentació de l’època romana.

L’excel·lent estat en que s’han trobat aquests objectes durant 2.000 anys es deu al fet que s’hagin conservat sota l’aigua en una atmosfera anaeròbica. Aquests materials però, un cop extrets són vulnerables, per tant, en els propers dies seran traslladats al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya a Pedret (Girona), del Departament de Cultura, especialitzat en la  recuperació de materials arqueològics marins, on seran restaurants perquè puguin ser exposats posteriorment en el Museu de Guissona

| Amplieu la notícia a l’article publicat al diari el Segre |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.