Conferència “El Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada (Gáldar, Gran Canaria) o la búsqueda del equilibrio entre investigación, conservación y difusión”, a l’IMF – CSIC

Conferència: “El Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada (Gáldar, Gran Canaria) o la búsqueda del equilibrio entre investigación, conservación y difusión”, a càrrec de Carmen-Gloria Rodríguez Santana, Directora-Conservadora de Cueva PintadaEl proper dilluns 12 de juny de 2017 a les 12,30 hores està programada, a la Institució Milà i Fontanals – CSIC, la conferència “El Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada (Gáldar, Gran Canaria) o la búsqueda del equilibrio entre investigación, conservación y difusión”, a càrrec de Carmen-Gloria Rodríguez Santana, Directora-Conservadora de Cueva Pintada, dintre dels seminaris del Grup d’investigació «Arqueologia de les dinàmiques socials» (CSIC-IMF).

El museu i parc arqueològic Cueva Pintada, gestionat pel Cabildo de Gran Canària, va ser inaugurat en 2006 i segueix sent, a dia d’avui, la intervenció patrimonial més rellevant de Cantaries. Des que va començar a gestar-se com a projecte, es va  assumir com a ineludible la creació d’un espai socialment rellevant en el qual la història prehispànica i colonial de Gran Canària fos transmesa, des del rigor, amb recursos expositius atractius i que animaran a la reflexió en torn al passat. També era inexcusable considerar la innovació como un eix vertebrador de les diferents línies d’actuació de l’equipament: la conservació, la investigació i la difusió (aquesta última entesa en les seves múltiples dimensions, des de l’educativa a la comunicativa). La conciliació de tots aquests interessos ha estat fàcil; tanmateix, en els darrers anys el delejat equilibri sembla estar ja a l’abast de la mà.

Lloc: Institució Milà i Fontanals – CSIC: C / Egipcíaques, 15, (Aula 2, 1r pis), Barcelona

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.