Es declara Espai de Protecció Arqueològica (EPA) la Vil·la romana del Mas de Maurisio:

El passat 3 de maig, mitjançant resolució del Conseller de Cultura, s’ha declarat Espai de Protecció Arqueològica la Vil.la romana del Mas de Maurisio, al terme municipal de Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre).

Les restes descobertes durant els treballs de prospecció de l’any 2005 i durant les intervencions de l’any 2007 i 2008, en el marc de l’estudi d’impacte ambiental del projecte de la Central de Cicle Combinat, han definit Mas de Maurisio com una instal·lació agropecuària dedicada a la transformació de l’oli que, probablement,  formaria part d’un sistema comercial afavorit per la proximitat del riu Ebre.

Durant els treballs arqueològics es van posar al descobert 3 zones diferenciades: la zona 1 que pertany a la sala de premsat, la zona 2 que s’ha identificat com la sala d’accionament i l’última zona, la zona 3, que segurament correspon a la part urbana. Tant la zona 1 com la zona 2 devien formar la part fructuària del jaciment. L’estat de conservació de les estructures constructives és excel·lent.

Cronològicament, es proposen  dues possibilitats: que la vil.la dati del segle I al V dC , i per tant, tingui una ocupació continuada o bé, que tingui dos moments, del segle I-III dC o del IV-V dC.

Les restes del jaciment actualment romanen tapades, per a garantir la seva conservació.

Notícia: Tània Álvarez

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.