Dia Internacional del Museus – DIM 2017. “Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus”

Cartell del Dia Internacional dels Museus 2017 "Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus"El proper dijous 18 de maig, com cada any des del 1977 se celebrarà el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment organitzat per l’ICOM – Comitè Internacional dels Museus), amb l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

Sota el lema: “Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus”, a l’edició d’enguany es vol posar de relleu el paper que juguen els museus com agents pacificadors de les relacions entre els diferents pobles del món. També vol mostrar com l’acceptació d’un passat incòmode i dolorós és el primer pas per imaginar un futur comú en el marc de la reconciliació.

Com cada any, un bon nombre d’equipaments museístics catalans han organitzat un ampli ventall d’activitats que tindran lloc el mateix 18 de maig o en les dates anteriors i posteriors. Les propostes més atractives i populars del DIM són les jornades de portes obertes que els museus ofereixen als seus visitants, així com la celebració de la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa, durant la qual diversos museus del país obren les portes més enllà del seu horari habitual i passada la mitjanit amb una extensa programació d’activitats. Enguany la Nit dels Museus se celebra el dissabte 20 de maig.

| Per consultar tota la informació i les activitats organitzades a Catalunya amb motiu del DIM 2017 cliqueu aquí|

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.