Presentació de la publicació “Intervenir a la muralla romana de Barcelona. Una visió comparativa”

Portada del llibre: "Intervenir a la muralla romana de Barcelona"Avui dijous 20 d’abril a les 7 del vespre tindrà lloc al Museu d’Història de Barcelona la presentació de la publicació “Intervenir a la muralla romana de Barcelona. Una visió comparativa”, a càrrec de l’arqueòleg, historiador i editor del llibre Eduard Riu. Aquest és el volum núm. 12 de la col·lecció Documents, que edita el MUHBA.

Les recerques arqueològiques i les restauracions al llarg dels anys han contribuït a configurar el paisatge actual de la muralla romana i comtal de Barcelona. En aquesta obra es mostren els resultats d’estudis històrics i arqueològics que situen les restes de la muralla en el conjunt històric i urbanístic de la ciutat. S’hi ressegueix la història de la restauració de la muralla de Barcelona, el moment actual de la recerca i es proposen les perspectives futures. Unes iniciatives que s’emmirallen en les actuacions i les recerques que s’han fet en altres muralles com les de Tarragona i Gijón, i cerquen inspiració en els casos paradigmàtics de les muralles de Carcassona i Roma.

Lloc: Sala de Martí l’Humà, MUHBA, Plaça del Rei, s/n, Barcelona

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.