Conferència “Las relaciones entre Europe y el Norte de África a inicios del Holoceno: primeros resultados del programa de investigación MeNeMOIA”, al CSIC-IMF

Cartell de la conferència: conferència: “Las relaciones entre Europe y el Norte de África a inicios del Holoceno: primeros resultados del programa de investigación MeNeMOIA”Demà dijous 30 de març a les 12,30 hores tindrà lloc a la Institució Milá i Fontanals – CSIC (Aula 2, 1r pis) (C/ Egipcíaques, 15 de Barcelona), la conferència “Las relaciones entre Europe y el Norte de África a inicios del Holoceno: primeros resultados del programa de investigación MeNeMOIA”, a càrrec de Thomas Perrin. Aquesta serà una nova sessió del Seminaris que organitza el Grup d’Investigació: Arqueologia de les Dinàmiques Socials (CSIC-IMF), en col·laboració amb el grup de recerca consolidat AGREST (2014SGR1169) (AGAUR-Generalitat de Catalunya).

Entre els segles VIII i V ANE, les societats humanes de la conca mediterrània occidental van experimentar transformacions significatives. La primera d’elles es va produir durant el setè mil·lenni, amb l’aparició del segon mesolític, que es va reflectir principalment en la producció de la indústria lítica. Les evolucions més profundes també van ser significatives en l’àmbit de l’organització d’aquestes societats, com queda palès a traves de l’evolució de les pràctiques funeràries. Sembla que l’origen d’aquestes evolucions se situa en el nord d’Àfrica, abans d’expandir-se per les costes del mediterrani, i posteriorment, per la resta d’Europa occidental. Un segon canvi important es va produir uns segles més tard amb l’aparició del neolític, que  en les costes africanes resta encara en gran mesura inexplorat. Aquesta conferència presenta els primers resultats del programa internacional de recerca MeNeMOIA, que des del 2016 el te com a objectiu avaluar la importància de la influència dels impactes nord-africans en les societat europees de la prehistòria recent (segon mesolític- neolític antic).

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.