Avui presentació del catàleg de l’exposició “La fi és el principi” al Parc Arqueològic Mines de Gavà

Imatge de la presentació del Catàleg de l’exposició “La fi és el principi” Avui dijous 23 de març, a les 19,00 hores, tindrà lloc al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà la presentació del catàleg de l’exposició “La fi és el principi”, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i Arqueoxarxa, que mostra més de 300 peces procedents de 19 museus catalans, i que resumeixen més de 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria. Aquesta exposició es va inaugurar l’any 2015 i actualment itinera per museus de tot Catalunya fins a l’any 2018.

La singularitat de les peces exposades a “La fi és el principi”, així com la dificultat de tornar-les a presentar juntes van motivar l’edició d’un catàleg de l’exposició. Aquesta publicació, també produïda pel MAC i Arqueoxarxa, i coordinada pel Museu de Gavà, mostra fotografies de gran qualitat de les peces exposades. A més, compta amb set articles firmats per  Josep Bosch, Joan Daura, F. Javier López-Cachero, Tona Majó, Genís Ribé, M. Carme Rovira, Montserrat Sanz, Ignacio Soriano i Josep Tarrús. Amb aquests escrits, els autors fan una síntesi actualitzada sobre les pràctiques funeràries de la Catalunya prehistòrica.

La presentació del catàleg comptarà amb la presència de Josep Mauel Rueda, Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i de Miquel Àngel Díaz, Tinent d’Alcalde de Gavà. Durant l’acte, David Ainsa, professor de filosofia, i Josep Bosch, conservador del Museu de Gavà i coordinador del catàleg, dialogaran sobre algunes de les qüestions fonamentals de la mort i les pràctiques funeràries a la prehistòria. El diàleg estarà obert a la participació del públic.

Lloc: Parc Arqueològic de les Mines de Gavà. Carrer Jaume I, 7, Gavà

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.