24è Cicle de Conferències Museu Arqueològic de l’Esquerda/2017: “Ibers.  Els orígens”

Programa del 24è Cicle de Conferències Museu Arqueològic de l’Esquerda/2017: “Ibers. Els orígens”Demà dissabte 11 de març  a les 19,00 hores comença el 24è Cicle de Conferències: “Ibers.  Els orígens”, que organitza anualment el Museu Arqueològic de l’Esquerda.

La primera sessió, amb la xerrada: “El Coll del Moro de Gandesa (la Terra Alta) i el fenomen singular de les residències turriformes aïllades al curs inferior de l’Ebre durant els segles VII-VI aC”, anirà a càrrec del Dr. Rafel Jornet, arqueòleg i director de les excavacions del Coll del Moro.

Les altres sessions seràn:

  • Dissabte, 18 de març, a les 19,00hores. “Cabdillatges, territori, cultura material, pertinença… El cas de la fortalesa dels Vilars d’Arbeca i l’origen del poble ilerget”, a càrrec del  Dr. Emili Junyent, arqueòleg i director del projecte de recerca de la Fortalesa dels Vilars.
  • Dissabte, 25 de març, a les 19,00hores. “Sigarra 500 aC: La fortalesa del període ibèric antic”, a càrrec de Natàlia Salazar, arqueòloga i directora de les excavacions de Sigarra.

Com a activitat complementària, dintre del cicle, el diumenge, 26 de març s’ha programat una visita guiada al jaciment d’Ullastret, a càrrec del director del  Museu d’Ullastret, Gabriel de Prado. L’hora de trobada és les 11, 00 hores al jaciment (c/ Afores s/n., Puig de Sant Andreu, d’Ullastret).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.